Lär dig städa köket

Köket är likt badrummet de viktigaste platsen att hålla rent då bakterier lätt frodas. Det är dessutom platsen i hemmet där maten du äter tillreds och lättaste blir smutsig. Så vad måste man tänka på?

Börja det nya året med ett gnistrande rent kök på ett enkelt och effektivt sätt! Här kommer flera tips och tricks på vad du borde fokusera på:

Fräscha upp kyl, frys och skafferi

Lägg ner tid på att organisera och sortera utrymmena – Kolla efter bäst före-datum, ta bort gammal mat och rengör med vanlig allrengöringsspray.

Rengör diskmaskinen

Rengör och polera redskapen och maskinerna

Fokusera på att ge din ugn, mikrovåg och diskmaskin en full rengöring – Använd dig av en mikrofiber duk för att gå igenom allt och ett tips för både mikrovågsugnen och ugnen är att värma upp vatten i en skål för att ‘ång-bada’ innandömet, det blir betydligt lättare att torka av efteråt!

Organisera och sortera

Organisera dina skåp och hyllor

När det kommer till att organisera köket så glöms skåpen lätt bort – Ta bort alla saker från dom, rengör och gå igenom allt och ställ dig frågan om du verkligen behöver allt.

Använd dig av varmt vatten och ett miljövänligt medel när du rengör skåpen.

Skrubba skåp och diskbänkar

För trä så ska du spreja ytan med ett lent trärengöringsmedel för att sedan torka av med en fiberhanduk. För diskbänken är det viktigt att använda dig av ett ordentligt medel som desinfekterar ytan.